Misschien maak je het ook regelmatig mee dat je je afvraagt waar je dat SD-kaartje hebt gelaten. Of je hebt je USB-stick weer eens laten rondslingeren. Dankzij 3D-printen is de oplossing nu binnen handbereik. Je kan een kant-en-klaar model voor een SD/USB-houder printen of er zelf eentje ontwerpen. Wacht dacht je van volgende tips?

Tip 1: SD card mountain

De SD card mountain is in feite een heel eenvoudig ontwerp, maar het resultaat mag er best wezen! Plaats je SD-kaartjes in de houder en het lijken net bergen met besneeuwde toppen.

Tip 2: Parametrische SD-kaart and USB-stick houder

Dankzij deze Thingiverse Customizer bepaal je met een paar muisklikken het eindresultaat van je ontwerp. In een handomdraai maak je een houder voor 3,4, 10... SD-kaarten of USB-sticks. Je kan ook eenvoudig tekst toevoegen. Een echte aanrader!

Tip 3: Kies om het even welk 3D model en maak er een SD/USB-houder van

Dat klopt! Dankzij de gratis online applicatie Tinkercad kan je zelf een originele houder ontwerpen op basis van een bestaand 3D-model, bijv. een buste. Het enige wat je hoeft te doen is openingen maken in je model die exact de afmetingen hebben van een SD-kaart of een USB-stick. We hebben alvast een voorbeeld gemaakt: Low Poly Moai SD/USB card holder. Met de functie "Ungroup" kan je de openingen voor SD en USB uit het model halen en daarna in jouw eigen model plaatsen.

Deel via
Facebook
Deel via
Twitter
Deel via
Google+
Deel via
Pinterest
Cookies helpen ons onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze diensten, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Over - sluiten