32,95
Uitverkocht

StoneFil™  (500 g, ± 122m) is een filament op PLA basis dat gravimetrisch 50% gevuld is met steenpoeder. Dit is een eenvoudig te printen materiaal en 3D-geprinte objecten hebben een extreem matte en steenachtige afwerking met een unieke natuurlijke kleurgradiënt. Resultaat is een uitzonderlijk kleurspectrum voor elke Stonefil™ print, met een eigen identiteit en unieke kleurschakering


Belangrijkste kenmerken:

  • Eenvoudig te printen
  • 50% gravimetrische vulling met steenpoeder
  • 37% zwaarder dan gewone PLA 
  • Matte and ruwe steenachtige afwerking
  • Unieke natuurlijke/organische kleurgradiënt 
  • Elke print heeft een natuurlijke kleurschakering van steen


Algemene printaanbevelingen:

Nozzle size: ≥ 0.4mm Layer height: ≥ 0.12mm Flow rate: ± 110%
Print temp: ± 200 - 240° C Print speed: High / Medium Retraction: Yes ± 5mm
Heat bed: ± 0 - 60° C Fan speed: 50-100% Experience level: Beginner

*) Dit zijn algemene richtlijnen die niet noodzakelijk van toepassing zijn; je zal dus misschien moeten experimenteren buiten deze grenzen. Er zijn heel wat verschillende 3D-printers op de markt, verschillende hot-ends enz. waardoor het extreem moeilijk wordt om de "ideale" settings te geven. 

Schurend vermogen

StoneFil bevat een zeer hoge vullingsgraad van fijn steenpoeder waardoor het filament iets meer schurend kan werken op een standaard messing nozzle, in vergelijking met niet-gevulde PLA-filamenten.

Nozzle reiniging

Wanneer je met gevulde/composiet filamenten print, is het aanbevolen om de nozzle onmiddelijk te reinigen door er 15-20 cm gewoon PLA-filament te extruderen. Hierdoor worden alle potentieel aanwezige deeltjes uit de nozzle verwijderd. Glow-in-the-dark filament gebruiken is zelfs nog beter omdat dit extreem harde fosfordeeltjes bevat die de overblijvende vulling uit de nozzle kunnen schrapen. 

Deel via
Facebook
Deel via
Twitter
Deel via
Google+
Deel via
Pinterest
Cookies helpen ons onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze diensten, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Over - sluiten