48,95

PolyWood™ is een PLA filament dat er net als hout uitziet maar geen houtdeeltjes bevat, waardoor er een vlotte en Jam-Free™ printervaring kan bekomen worden.


Belangrijkste kenmerken

 

Foam Feature icons_optHout maar zonder gedoe: Alle houtfilamenten die momenteel op de markt zijn, bestaan uit hout-polymeer composieten, dus een mengsel van een polymeer zoals PLA, en fijne houtstofdeeltjes. Wanneer we PolyWood™ bedachten, zijn we van een heel andere basis vertrokken. In plaats van hout te gebruiken om hout na te bootsen, ontwikkelden we een unieke schuimtechnologie om een materiaal te creëren dat structureel erg lijkt op hout. PolyWood™ bestaat volledig uit polymeren. Het resultaat? Een uitstekende printkwaliteit, zonder enig risico op een verstopte printkop. 

Light weight Feature icons_opt
Zeer licht: PolyWood™ is het eerste and tot dusver enige schuimachtig materiaal dat kan geprint worden. De dichtheid van PolyWood™ is ongeveer 0.8 g/cm³, wat 35- 40% lichter is dan gewoon PLA. Enkel met PolyWood™ kan deze eigenschap van natuurlijk hout bereikt worden. Dit maakt heel wat interessante toepassingen mogelijk zoals lichte structuren, membranen, en mits de nodige nabewerking zelfs waterdichte modellen. 

endless possibilities Feature icons_optEindeloze mogelijkheden: PolyWood™ bevat geen echt hout, wat toelaat om het even welk kleureffect toe te passen. Gezien het materiaal een schuimachtige structuur heeft, krijgen de geprinte onderdelen een prachtige oppervlakte afwerking, waarbij de typische lagen die men gewoonlijk ziet bij 3D-printen, nauwelijks aanwezig zijn. Dit kon nooit eerder worden bereikt met gelijk welk printing materiaal dat op de markt is. Technische specificaties

Materiaal PolyWood
Kleur True Wooden (bruin)
Diameter 1.75 mm
Gewicht 300 g / 600 g
Temperatuursbereik 210 -240 °C
Aanbevolen temperatuur 220 -235 °C (geen verwarmd bed nodig)
Aanbevolen printsnelheid 30 - 60 mm/s


Voor meer informatie, raadpleeg de technical data sheet van PolyWood™ PLA.
 

Deel via
Facebook
Deel via
Twitter
Deel via
Google+
Deel via
Pinterest
Cookies helpen ons onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze diensten, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Over - sluiten